Zweetplekken verwijderen met azijn

Misschien herken je het wel: Je hebt een mooie, witte T-shirt maar een gelige zweetplek op de plek van de oksels ontsiert het shirt. Wat voor wasmiddelen je ook hebt uitgeprobeerd of welke deodorant je ook gebruikt, niets helpt. De aanslag wordt vrijwel altijd veroorzaakt door deodorant, huidvetten en zweet. Wacht je te lang met een oplossing, dan wordt de zweetaanslag op de plek van je oksels alsmaar duidelijker zichtbaar en de aanslag zelfs harder, waardoor het dragen van dit shirt ongemakkelijk wordt. Vervolgens zul je het shirt moeten weggooien. Zonde! Want met schoonmaakazijn zijn deze vlekken te voorkomen en te verhelpen. Hoe het werkt leggen we je hieronder uit. Het is daarnaast handig om te weten dat schoonmaakazijn ook prima als wasverzachter in de wasmachine zijn werk doet. Schoonmaakazijn is op kleding- en wasgebied echt een middel om rekening mee te houden.

Azijn is de vlekken verwijderaar

Azijn is een natuurproduct dat ontstaat na gisting van vruchten waar zuurstof bij komt. Alcohol wordt vervolgens in azijnzuur omgezet. Dit natuurproduct is goedkoop maar blijkt ook nog eens een uitstekende vlekken verwijderaar te zijn. Of het nu vlekken in je nieuwe bankstel zijn, in je tapijt of vlekken in kleding: Met schoonmaakazijn verwijder je vrijwel alle vlekken. Ook zweetaanslag in T-shirts, onder de oksels, kun je verwijderen met azijn.

Weg met die geelbruine zweetplekken

Oksels produceren gedurende de dag heel wat zweet. In je oksels zitten meer zweetklieren dan waar ook in je lichaam. In combinatie met deodorant veroorzaakt het okselzweet vervelende plekken in je T-shirt. Deze was je er nauwelijks uit. Bacteriën nestelen zich op deze plekken en deze veroorzaken die vervelende geur die je maar nauwelijks eruit krijgt. Daarnaast hechten ook de huidvetten zich gemakkelijker vast. Om die vieze, stinkende plekken uit je witte T-shirt (maar ook andere kleuren shirts) te krijgen, leg je het shirt in een emmer met een flinke hoeveelheid water. Daarnaast giet je er flink veel schoonmaakazijn bij. Je laat het een dag weken en spoelt het vervolgens uit met water en geeft het een wasbeurt.