Senseo ontkalken met schoonmaakazijn

De Senseo is een koffieautomaat die sinds de introductie in 2001 zijn weg heeft gevonden naar vele huishoudens en ook op een groot aantal kantoren is te vinden. De snelle manier waarop er met dit apparaat koffie kan worden gezet is voor veel mensen een uitkomst in het drukke leven. Wat de Senseo betreft zit er helaas wel een addertje onder het gras, waardoor de levensduur van de Senseo negatief beïnvloed wordt.

Kalkaanslag is funest voor uw Senseo

Het Nederlandse water is door de hoeveelheid kalk die er in aanwezig is een forse aanslag op apparaten die gebruik maken van dit water. Dit is een bekend probleem, maar de Senseo heeft hiervan toch wel extreem te lijden. In een bepaalde variant ontstond in 2009 zelfs het probleem dat de Senseo zou kunnen ontploffen door de grote hoeveelheid kalk die in het apparaat werd afgezet. Uiteraard haalde de fabrikant de gewraakte serie van de markt, maar dat neemt niet weg dat ook de modernere varianten van de Senseo zeer veel last van kalkafzetting kunnen ondervinden. Dit heeft met name te maken met de kleine gaatjes in de koffiepadhouder die zeer snel verstopt kunnen raken met kalk.

Schoonmaakazijn verlengt de levensduur van uw Senseo

U schaft natuurlijk geen Senseo aan om hem vervolgens al weer in een korte tijd te moeten vervangen. Om de problemen met kalkafzetting zoals die hierboven zijn beschreven tegen te kunnen gaan is schoonmaakazijn een uiterst effectief middel. Wanneer u de Senseo regelmatig doorspoelt met schoonmaakazijn lost de kalk die zich afzet in het apparaat namelijk op in de azijn waardoor het apparaat goed blijft functioneren. Bedenk bij het reinigen wel dat schoonmaakazijn niet geschikt is voor consumptie. Het is daarom belangrijk om de Senseo na het reinigen goed door te spoelen voordat u er weer koffie mee zet. Het is aan te raden dit doorspoelen meerdere keren te herhalen.