Wasmachine reinigen met azijn

Inmiddels is het een bekend plaatje voor wie wel eens reclame ziet op de televisie. Een zogenaamde 'expert' komt uitleggen dat de wasmachine niet meer werkt doordat de machine is aangetast door kalk. Daar heeft deze expert wel gelijk in, maar daar gaat het in deze reclame natuurlijk niet om. Want de uiteindelijke bedoeling is natuurlijk om u een wondermiddeltje aan te smeren dat er voor zorgt dat de wasmachine langer mee gaat. Allemaal leuk en aardig, maar het product dat u op deze manier in de maag gesplitst krijgt is alles behalve goedkoop. Moet u maar gewoon betalen als u uw wasmachine in goede conditie wilt houden of is er een goedkoper alternatief?

Schoonmaakazijn: het goedkope alternatief

Veel witgoed specialisten die zich niet voor het commerciële karretje van allerlei bedrijven willen laten spannen, geven het volmondig toe: een prima manier om een wasmachine in topconditie te houden en te ontkalken is het gebruik van schoonmaakazijn. De reden dat de was na verloop van tijd niet meer goed schoon wordt heeft namelijk alles te maken met het feit dat er een laag kalkaanslag ontstaat op de verwarmingselementen van de wasmachine. Door het oplossend vermogen van schoonmaakazijn kunt u echter op een gemakkelijke manier van deze kalkaanslag afkomen.

Hoe reinigt u de wasmachine met schoonmaakazijn?

Het schoonmaken van de wasmachine door kalk te verwijderen hoeft u helemaal niet zo heel vaak te doen. Als u één keer in de maand met wat azijn aan het werk gaat verlengt dit de levensduur van uw wasmachine aanzienlijk. Het reinigen is overigens reuze eenvoudig. U vult gewoon één of meerdere wasbolletjes met schoonmaakazijn en laat de machine een programma op 60 graden Celsius draaien. Het resultaat is dat de aanwezige kalk verdwijnt en de wasmachine weer functioneert als nieuw. Bij deze manier van reinigen gebruikt u overigens eerder te weinig dan te veel azijn, al te zuinig moet u met de hoeveelheid dus niet zijn.