Stickers verwijderen met schoonmaakazijn

Stickers hebben een vervelende eigenschap. De veroorzakers daarvan zijn lijmresten. Verwijder je een sticker, dan blijft er meestal een plakkerige laag lijm achter die je met geen mogelijkheid op een normale wijze kunt verwijderen. Soms helpen zelfs de meest agressieve schoonmaakmiddelen niet direct. Daarnaast zijn deze duur, chemisch en dus niet gezond. Stickers verwijderen kun je gewoon met schoonmaakazijn doen. Wist je dat? Schoonmaakazijn is de beste stickerverwijderaar die je je maar kunt bedenken. Daarnaast is azijn goedkoop, milieuvriendelijk en je kunt dit gewoon online bestellen.

In een paar stappen stickerresten verwijderen

Azijn is een wondermiddel. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Resten van stickers kan je daarom ook prima met schoonmaakazijn verwijderen. Je kan ook andere azijnsoorten gebruiken maar schoonmaakazijn is zuurder, waardoor de stickerresten sneller verdwijnen.

Volg deze 6 stappen

  • Verwijder de betreffende sticker zo goed en zo kwaad als het kan.
  • Wrijf vervolgens een beetje schoonmaakazijn over de stickerresten heen, met een kwastje of doekje.
  • Het heeft eventjes de tijd nodig om in te werken.
  • Na een paar minuten spoel je de azijn weg met water.
  • Vervolgens schraap je met een voorwerp de resten weg.
  • Laat het eventjes opdrogen en ga er met een droge doek nogmaals overheen.

Wat blijkt? De stickerresten zijn compleet verdwenen! Heb je geen schoonmaakazijn in huis, dan kan je ook met gewoon natuurazijn deze stappen volgen. Heb je helemaal geen azijn in huis, dan kan je met citroensap, lampenolie, nagellak remover of parfum ook stickers verwijderen. Maar vergeet niet om alsnog schoonmaakazijn aan te schaffen. Want met schoonmaakazijn kan je vrijwel elke schoonmaakklus in je huis aan en het is nog goedkoop ook!

Tegellijm verwijderen

Vrijwel alle lijmsoorten kan je met schoonmaakazijn verwijderen. Ook tegellijm zelfs. Zorg er wel voor dat er niet teveel azijn op de voegspecie terecht komt. Aangezien azijn een chemische reactie met kalk aangaat. Spoel de tegels en voegspecie naderhand dus goed af.