Schoonmaken met schoonmaakazijn

Schoonmaken met schoonmaakazijn, geef toe, dat klinkt alsof we weer zijn teruggekeerd naar de jaren '50 van de vorige eeuw. Maar waarom zou je een product dat zich al tientallen jaren bewijst als een prima schoonmaakmiddel niet gewoon gebruiken? Sterker nog, schoonmaakazijn heeft een aantal eigenschappen waardoor je dit schoonmaakmiddel juist wél zou moeten gebruiken.

Schoonmaakazijn is hard tegen vuil, maar zacht voor je portemonnee

In de reclamewereld staat er één ding als een paal boven water: een hippe verpakking, felle kleuren of 'een nieuwe formule' staan bij een product garant voor een prijskaartje waar je nu niet direct vrolijk van wordt. Wat dat betreft is de keuze voor schoonmaakazijn een hele verstandige. Schoonmaakazijn is niet hip, zit over het algemeen in een degelijke saaie fles en profileert zich niet met nieuwe formules. Schoonmaakazijn doet gewoon wat je van dit goedje mag verwachten: het maakt schoon. Misschien heeft schoonmaakazijn daardoor wel een wat duf en saai imago, maar dit heeft wel als resultaat dat je een fles schoonmaakazijn aanschaft tegen een prijs waar geen ander schoonmaakmiddel tegen kan concurreren.

Schoonmaakazijn is milieuvriendelijk

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor ons milieu ontstaan. De meeste mensen zijn er inmiddels van overtuigd dat het moreel niet te verkopen is om allerlei giftige stoffen het grondwater in te laten lopen. Wanneer u ook iemand bent die uw leefomgeving een warm hart toedraagt is schoonmaken met schoonmaakazijn een mooie stap naar een milieubewuste manier van leven. Azijn is namelijk een natuurproduct, en daardoor een stuk minder schadelijk voor de natuur dan andere soorten schoonmaakmiddel waar vaak producten zoals fosfaten in verwerkt zitten. Onder andere fosfaten vormen een ware aanslag op ons grondwater.

Wat kan je zoal schoonmaken met schoonmaakazijn?

Zoals we al hebben gezegd is schoonmaakazijn echt multifunctioneel. Dat blijkt wel uit de vele zaken die kunnen worden gereinigd met dit product. Om even een aantal voorbeelden te noemen: een koffiezetapparaat, waterkoker of Senseo ontkalken kan prima met schoonmaakazijn. En voegt u wat schoonmaakazijn toe aan uw sopje wanneer u de ramen wast dan is het resultaat een glanzende streeploze ruit.