Ramen lappen met schoonmaakazijn

Er zijn zo van die huishoudelijke klusjes waar vrijwel iedereen een hekel aan heeft. Voor veel mensen staat het lappen van de ramen vrij hoog in deze lijst. Toch is dit een onderdeel van het huishouden dat zo af en toe moet worden gedaan. Aan de ene kant om nog een beetje prettig naar buiten te kunnen kijken en zonlicht binnen te laten komen, aan de andere kant omdat een huis met niet gelapte ramen een verpauperde indruk maakt. Als je dan eenmaal de stoute (hand)schoenen hebt aangetrokken is het uiteraard de bedoeling dat de ramen er ook helemaal spic en span uit komen te zien. Hoe u dit voor elkaar kan krijgen? Door een tip te gebruiken die al jaren oud is...

Schoonmaakazijn verwijderd vet op de ruit

Een van de belangrijkste oorzaken van vuile ramen is vet. Vettige ruiten worden groezelig en belemmeren het uitzicht. Bij het lappen van de ramen is het dus van belang dat je sop gebruikt dat wel raad weet met vet. Er zijn allerlei trucjes die hiervoor de beste zouden zijn, en ook zijn er verschillende (dure) schoonmaakmiddelen op de markt. Soms kan het echter allemaal heel eenvoudig zijn: gebruik bij het lappen van de ramen gewoon wat schoonmaakazijn en u hebt in het vervolg gegarandeerd streeploze ruiten.

Hoe was je de ramen met azijn

Vanzelfsprekend komt er bij het lappen van de ramen meer kijken dan alleen een grote fles schoonmaakazijn. Streeploze ruiten krijgt u door schoonmaakazijn en water te vermengen. Het is heel handig om dit mengsel in een plantenspuit te doen en vervolgens op het raam aan te brengen. Wanneer u op deze manier de ramen lapt zal u versteld staan van de glanzende ruiten die u naderhand hebt. Om de ruiten niet aan te tasten is het wel belangrijk om de ruiten goed droog te maken. Dit kan met een doek, hoewel sommige mensen zweren bij een droge krant.