Jeuk verwijderen met schoonmaakazijn

Jeuk is erg vervelend. Vooral wanneer je voor een langere periode te maken krijgt met jeuk kan je er gek van worden. Je blijft maar wrijven of krabben op de plaats waar jeuk is ontstaan en daardoor maak je het alleen maar erger. Een droge huid of insectenbeten zijn belangrijke veroorzakers van jeuk. Ook huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis zijn veroorzakers hiervan. Met schoonmaakazijn en dan vooral natuurlijke azijn, kun je de jeukklachten verminderen en zelfs jeuk verwijderen. In dit artikel leggen we je uit hoe azijn jeuk tegengaat of verlicht.

Jeuk, om gek van te worden

Jeuk kan ontstaan na een insectenbeet, door een te droge huid of door huidaandoeningen waardoor je huid gaat schilveren en dus jeuken. Het is niet moeilijk om oorzaken aan te wijzen. Wel is het moeilijk om van jeuk af te komen. Jeuk kan je in sommige gevallen echt gek maken en het is moeilijk om niet te stoppen met wrijven en krabben op de aangedane plek.

Voorkom jeuk, stap over op schoonmaakazijn!

Het voorkomen is vaak gemakkelijker dan je denkt, tenzij er echt sprake is van een chronische huidaandoening. Allereerst moet je het gebruik van kunstmatige schoonmaakmiddel vermijden. Stop met al die chemische schoonmaakmiddelen en stap over op schoonmaakazijn. Hiermee kan je huid gewoon in contact komen, terwijl chemische schoonmaakmiddelen funest zijn voor mensen met een gevoelige huid. Heb je vaak last van jeuk door de kleding die je draagt? Dan kan dat wel eens veroorzaakt worden door wasverzachters. In dat geval kan je de wasverzachter prima vervangen door een scheutje azijn in het daarvoor bestemde vakje te gieten.

Jeuk verwijderen

Wanneer je veel last hebt van jeuk, helpt het om de jeukplek in te smeren met azijn. Maak een doekje vochtig met water en voeg een beetje azijn daaraan toe. Dep vervolgens de plek waar je jeuk hebt en je zult merken dat de klachten snel verdwijnen.

IJsklontje

Eventueel kan je de klachten nog sneller wegnemen door daarnaast met een ijsklontje te wrijven over de jeukplek.