Geurtjes verwijderen met azijn

In het dagelijks leven krijgen we veel te maken met vieze geurtjes. Geurtjes na het koken van bepaald voedsel, schoenen die na verloop van tijd beginnen te stinken of geuren die je maar niet meer uit je kleding krijgt. Vieze geurtjes ben je de baas met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn neutraliseert geurtjes en heeft daarnaast nog veel meer voordelen. Ga niet meer op zoek naar dure, chemische middeltjes om de problemen aan te gaan maar gebruik het beste en meest goedkope alternatief: Schoonmaakazijn.

Geur uit kleding krijgen

Heb je gefrituurd? Of ben je op een plek geweest waar veel werd gerookt? Allerlei nare, indringende geuren verwijder je heel gemakkelijk uit je kleding door een scheut schoonmaakazijn toe te voegen aan je was. Schoonmaakazijn ontkalkt ook direct je wasmachine. Een veelvoorkomend probleem is ook de geur van de meeste wasverzachters. Die geur krijg je nauwelijks meer uit je kleding. Ook vermengt het parfum in wasverzachters zich met de geuren van wasmiddelen. Die combinatie laat je was niet meer zo lekker fris ruiken. Door i.p.v. wasverzachters te gebruiken kan je schoonmaakazijn gebruiken. Een goedkoper en veel beter alternatief!

Nare geurtjes verwijderen na het koken

Heb je gekookt en verdwijnt die indringende kooklucht maar niet? Azijn heeft de eigenschap om ook vieze geurtjes uit de lucht te halen. Breng gewoon wat azijn aan de kook (vergeet ook niet de afzuiging aan te zetten) en binnen een uur zul je merken dat de kookgeur verdwenen is.

Sigarettengeur

Heb je in huis gerookt, bijvoorbeeld tijdens een feestje, dan kun je die vieze geur snel verwijderen door gewoon een schoteltje met (schoonmaak)azijn ergens neer te zetten. Laat dit een nacht staan. Azijn absorbeert alle vieze geurtjes.

Nare geuren uit de gootsteen en toilet

Tijdens het snijden van groenten en vlees en het bereiden van eten, komen er ongetwijfeld stukjes in de gootsteen terecht die vervolgens blijven zitten. Dit gaat natuurlijk rotten en vervolgens stinken. Leg wat blokjes soda bovenop het afvoerputje en giet er kokend water overheen. De etensresten lossen dan op. Vervolgens spoel je het na met wat schoonmaakazijn.