Badkamer tegels schoonmaken

Badkamertegels krijgen gedurende de jaren heel wat te verduren. Vooral de badkamertegels in je douche. Jaarlijks stromen liters leidingwater over de tegels heen. In dit leidingwater zit veel kalk. Na verloop van tijd zul je dan ook zien dat de tegels mat worden en vlekkerig. De tegels krijg je nauwelijks goed schoon met chemische schoonmaakmiddelen. Tenzij je veel geld uitgeeft. Deze schoonmaakmiddelen zijn echter nogal agressief en meestal niet goed voor je tegels en voegwerk. Daarnaast spoel je de chemische middelen door het gootsteenputje: Niet echt goed voor het milieu. De oplossing is heel simpel: Koop schoonmaakazijn en ontkalk daarmee je badkamertegels. Je badkamertegels zien er daarna weer als nieuw uit en je bespaart daarmee veel geld en ontziet het milieu!

Schoonmaakazijn als reiniger voor je sanitair

Je badkamer maak je oogverblindend schoon met schoonmaakazijn. Azijn ontvet en ontkalkt. Niet alleen de badkamertegels krijg je daarmee blinkend schoon, ook je toilet, douchekraan, handkraan en tegelvloer maak je hiermee hygiënisch schoon.

Voegen tussen tegels schoonmaken

In elke badkamer laat kalk zijn sporen na. Ook vast in die van jou. Worden je voegen zwart? Doe dan wat azijn op een borstel (dit kan een oude tandenborstel zijn) en borstel de voegen weer totdat ze wit zijn. Vervolgens moet je deze voegen wel goed naspoelen met water. Want azijn lost anders het kalk in de voegen zelf op. En dat laatste is ook weer niet de bedoeling.

WC schoonmaken

Door de Wc-pot spoelen jaarlijks liters water. In dit leidingwater zit kalk en dit kan een bruine, harde aanslag in je pot achterlaten. Giet wat azijn in de pot en laat het azijn een hele dag inweken. Spoel vervolgens de wc door en de aanslag is verdwenen.

Douchedeur en spiegels

Ook op douchedeuren blijft kalk achter. Pak een doek en maak deze vochtig met water. Doe er een flinke scheut schoonmaakazijn overheen en wrijf de glazen douchedeur stevig in. Vervolgens eventjes laten inweken en daarna afspoelen met water. Hetzelfde kun je doen met badkamerspiegels en eventuele ramen in de badkamer.